luni, 4 aprilie 2011

Casablanca ATP 4 Aprilie - $ 450.000

Casablanca este un oras in vestul Marocului, pe coasta Atlanticului. Este cel mai mare oras si port principal in Maroc, cu o populatie de peste 3.000.000 locuitori.Este considerat centrul economic si financiar al Marocului, in timp ce Rabat este capitala administrativa.
Orasul a fost fondat de romani, bucurindu-se de prosperitate inca din antichitate. A fost apoi cucerit de portughezi in sec 14,urmind apoi spaniolii, pentru ca din 1755 sa fie reconstruit si modernizat de sultanul Mohamed Abdallah.Acesta a denumit orasul in araba ad- Dar al Bayda, traducerea din limba spaniola Casa Blanca.
In secolul 19 a intrat sub administrattie franceza. In anul 1956 Marocul a devenit independent. In Casablanca se gaseste moscheea Hassan al 2lea. Aflata pe un promotoriu la ocean, poate primi peste 100.000 persoane fiind a treia moschee ca marime din lume.
Celebritatea orasului se datoreaza si unuia din cele mai frumoase filme de dragoste, Casablanca, realizat in anul 1942, cu Humphrey Bogart si Ingrid Bergman.
Tenisul are o veche traditie aici, si de multi ani se organizeaza un turneu ATP, care pentru prima data in acest an este urmat de un turneu feminin.Victor Hanescu a jucat finala anul trecut,pierduta la elvetianul Wawrinka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu