duminică, 23 ianuarie 2011

Bilant Australian Open 2011

Desi abea se incheie prima saptamina, a primului turneu de mare slem,se poate face un bilant al realizarilor jucatorilor din Romania. In primul rind trebuie mentionat recordul de participare la fete: 5 jucatoare pe tablou, si alte 5 in calificari, apoi remarcabila performanta realizata de Simona Halep si Monica Niculescu care au ajuns pina in turul 3. In fine, faptul ca Alexandra Dulgheru si Horia Tecau intra in saptamina a 2a, la dublu fete, respectiv dublu mixt.

Simona Halep, este in mod sigur,jucatoarea care promite cel mai mult, progresul ei este remarcabil si in foarte scurt timp va lupta pentru pozitia nr 1 in Romania, cea ce ar inseamna de fapt o clasare in primele 30 jucatoare ale lumii. A reusit un meci excelent in turul 2 invingind-o pe rusoaica Alisa Kleybanova, favorita 24.
Simona a fost remarcata si de site-ul oficial al WTA, care o include printre jucatoarele cele mai tinere care pot face performanta in topul acestui an.
Dupa terminarea turneului, ea va ocupa locul 65 in clasamentul WTA, cel mai bun loc din cariera.






Monica Niculescu revine in forta, dupa o pauza in rezultatele de la simplu, de aproape un an. Ambitioasa si tenace, ajutata si de reusitele de la proba de dublu, ea a obtinut citeva rezultate foarte bune la sfirsitului sezonului trecut, lucru ce i-a permis revenirea in top 100, i-a dat incredere,obtinind astfel o clasare pe locul 70 la sfirsitul lunii, clasare care ii va permite abordarea cu mai mult curaj a turneelor importante.
Oboseala si concentrarea pentru simplu si-au spus cuvintul, in probele de dublu,unde ne asteptam la mai mult, a pierdut, la dublu fete in turul 2, iar la dublu mixt, in primul tur.

Alexandra Dulgheru , are un inceput de an dezamagitor, dar se poate spune ca a avut ghinion, in primele doua turnee, jucind chiar din primul tur cu favorite, in mare forma (Cljisters si Petkovici). De altfel, se pare ca hardul nu este suprafata ei preferata, rezultatele foarte bune le-a avut doar pe zgura. Ea ramine in continuare de departe cea mai bine clasata jucatoare din Romania, si cu un an plin de turnee inainte, sperantele de o buna comportare pina la final, ramin intacte.
La dublu fete a pierdut in turul 3, iar la dublu mixt in turul 1.

Sorana Cirstea, nu a reusit sa depaseasca rezultatul de anul trecut,pierzind in turul 2, iar Edina Gallovitz a pierdut in tur 1.
Dintre jucatoarele particpante in calificari, Irina Begu si Madalina Gojnea, au fost aproape de obiectiv, ele pierzind in turul calificativ.
Urmeaza la inceptul lunii februarie Fed Cup, cu sperante mari de promovare pentru echipa Romaniei.Cred ca va fi o problema foarte serioasa, decizia de nominalizare a celor care vor juca - criteriul de alegere (pozitia in clasament,sau forma de moment)

 La baieti, participare mai modesta, la fel si rezultatele, unul pe tablou si doi in calificari la simplu, plus al patrulea la dublu baieti si mixt. Din fericire Horia Tecau va fi o prezenta constanta in urmatorii ani, in probele de dublu, cea ce nu s-a mai intimplat de mult.
Victor Hanescu a fost marele ghinionist, nu doar ca a intilnit in primul tur pe Marty Fisch, dar a pierdut dupa ce a condus cu 2-0 la seturi.

La juniori, prezenta mai mult statistica. Deplasarea obositoare si costisitoare face neatractiva participarea juniorilor nostri la antipozi. De altfel in acest moment nu avem jucatori de remarcat la categoria sub 18 ani. Cei doi baieti de pe tablou au pierdut in primul tur atit la simplu cit si la dublu, iar Ingrid Radu, nu a trecut de calificari,dar a reusit o victorie la dublu. Prea putin insa, si cred ca ea ar trebui sa se concentreze de acum pentru turneele profesioniste,atit din punct de vedere tehnic cit si financiar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu